Akupunktio Helsinki

Mitä?

Akupunktio on tehokas menetelmä kivun ja erilaisten elimistön stressitilojen hoitoon. Luonnollinen hoitomuoto nopeuttaa toipumista vahvistamalla immuniteettia ja tasapainottamalla elimistön fyysistä ja psyykkistä tilaa. Akupunktioneuloilla voidaan kohdennetusti ohjata elimistöä korjaamaan järkkynyttä tilaa. Hoidon tuomat ärsykkeet myös aktivoivat välittömästi elimistön omat kipua lievittävät mekanismit. Hoidolla voidaan siis saavuttaa tuloksia heti ja pitkäkestoisesti.

Akupunktion teho laskee jos asiakas on hyvin jännittyneessä tilassa ja tällöin hoito voidaan aloittaa rentouttavalla pehmytkudoskäsittelyllä. Hoitoon voidaan myös tarvittaessa sisällyttää pehmytkudosten ja nivelten liikettä parantavia tekniikoita. Nämä mahdolliset yhdistelmähoidot sisältyvät palvelun hintaan.

Miksi?

Kehon tasapaino voi järkkyä mm. stressistä, liikkumattomuudesta, ylirasituksesta, traumoista, vammoista, taudeista, huonosta ravinnosta jne. Akupunktiolla voidaan saada hyviä tuloksia riippumatta vaivan syntyperästä.

Kivun hoitoon voi olla etenkin pitkittyneissä tilanteissa vaikeaa löytää keinoja. Lääkkeet sivuoireineen sekä kipualueen suora käsittely voivat olla liian stressaavia ja jopa pahentaa tilannetta. Tällöin akupunktiolla voidaan vaikuttaa kipuun manipuloimalla koko kipujärjestelmää myös muualta kuin suoraan oirealueelta eikä hoitotilanne muodostu tällöin liian kuormittavaksi asiakkaalle.

Hoitomuoto on oikein tehtynä turvallinen, kivuton ja tehokas eikä aiheuta elimistölle muita haittavaikutuksia. Hoidon kokonaisvaltaisuutta saadaan vielä entisestään lisättyä yhdistämällä siihen muita käyttämiäni tekniikoita.

Miten?

Hoito alkaa haastattelulla ja tutkimisella joilla arvioidaan oireen syitä sekä hoidon mahdollisuuksia. Tämän jälkeen käydään läpi hoidon toteutus sekä tavoitteet. Itse hoito tehdään steriloiduilla, kertakäyttöisillä, akupunktioneuloilla.

Neulat asetetaan yksilön tilanteen mukaan niille määritettyihin kehon pisteisiin. Neulat ovat paikoillaan noin 20-30 minuuttia. Hoitokertojen määrä riippuu vaivan luonteesta, mutta pidempikestoisissa vaivoissa on usein suositeltavaa tehdä aluksi ainakin 3 hoitoa. Akuuteissa säryissä ja lihasjumeissa voidaan tuloksia saada jo yhdelläkin hoitokerralla.

Tarvittaessa käsin tehtävät, rentouttavat pehmytkudoskäsittelyt, ovat kevyitä ja kivuttomia tekniikoita joissa yhdistellään hierontaa ja pinnallista faskiakäsittelyä. Hoitokertaan voidaan lisätä myös faskiamanipulaatiotekniikoita. (lue lisää: https://faskiaco.fi/faskiamanipulaatio-ja-muut-fysioterapiamenetelmat-helsinki/)

Kuka?