Faskiaalinen fysioterapia Helsinki

Mitä?

Faskiaalisessa fysioterapiassa kartoitetaan kokonaisvaltaisesti asiakkaan terveydentilaa käyttäen hyväksi fysioterapeuttisia ja lihaskalvojen hoitamiseen suunnattuja tekniikoita. Erityisiä painotuksia ovat mm. jokaisen yksilöllinen tapa liikkua ja hahmottaa kehoaan, asiakkaan yksilölliset tavoitteet ja toiveet hoitojen suhteen sekä konkreettisesti havaittavat hoitotulokset.

Faskiaalisen fysioterapian hoitokeinoja ovat esimerkiksi erilaiset nivelmobilisointitekniikat, faskiamanipulaatio-tekniikat ja yksilöllinen ohjaus. Hoidon alussa fysioterapeutti kartoittaa yhdessä asiakkaan kanssa kattavasti asiakkaan haasteita, yksilöllisiä vahvuuksia ja mahdollisuuksia. Tavoitteena on asiakkaan parempi olo sekä kokonaisvaltainen fyysinen ja henkinen terveys.

Miksi?

Monet tuki- ja liikuntaelimistön ongelmat saavat alkunsa yksipuolisesta kuormituksesta ja tavasta käyttää vartaloa arjessa. Asiakkaan taustan laaja ymmärrys antaa mahdollisuuden pureutua ongelmien syihin ja ratkaista niitä kestävällä tavalla yhdessä.

Miten?

Hoito sisältää alkukartoituksen asiakkaan tilanteesta, manuaalista hoitoa sekä liikkeen hallintaan liittyvää yksilöllistä ohjausta. Alkukartoituksessa selvitämme asiakkaan tilanteen yksityiskohdat. Manuaalisen käsittelyn avulla vähennetään nivelten liikerajoituksia ja mahdollistetaan kudosten nopeampi paraneminen. Yksilöllisen ohjauksen kautta asiakas saa työkaluja ongelmiensa ennaltaehkäisemiseen ja oppii oman terveytensä asiantuntijaksi.

Kuka?