Faskiamanipulaatio® Stecco Helsinki

Mitä?

Faskiamanipulaatio on tehokas menetelmä kehon erilaisten vaivojen hoitamiseen. Hoidon lähtökohtana on yksilöllinen ja vaivan syiden kautta etenevä lähestymistapa. Käsin ilman apuvälineitä suoritettava hoito nopeuttaa kehon omaa luonnollista korjaavaa prosessia ilman haittavaikutuksia. Menetelmällä voidaan yleisimpien kiputilojen hoidon lisäksi vapauttaa pitkäänkin kestäneitä liikerajoituksia. Myös hankalista vaivoista kuten mm. migreenistä, fibromyalgiasta, purentaongelmista, tinnituksesta ja selvittämättömistä pitkittyneistä kivuista kärsivät voivat saada ratkaisun faskimanipulaation kautta.

Miksi?

Faskiamanipulaatio on turvallinen ja tehokas tapa hoitaa ja saavuttaa pitkäkestoisia tuloksia. Useat vaille ratkaisua jääneet, vaikeat ja pitkään kestäneet kehon vaivat voidaan selvittää faskiamanipulaation avulla. Hoitoa ei tarvitse tehdä suoraan kipualueelle. Tämä on tärkeää varsinkin silloin kun kipeä kehon osa on erityisen herkistynyt jolloin kipualueen kuormitus voi pahentaa tilannetta entisestään. Annettu hoito johtaa kivun vähenemiseen, parempaan liikerataan ja toimintakykyyn. Lisäksi tulokset ovat pitkäkestoisia koska ongelma on ratkaistu hoitamalla kipua ylläpitävät tekijät. Menetelmä on tehokas vaikka vaiva olisi kestänyt vuosia josta hyvänä esimerkkinä mm. vanhojen leikkausarpien aiheuttamien vaivojen tuloksekkaat hoidot .

Miten?

Hoito aloitetaan kattavalla haastattelulla jonka perusteella tehdään liiketestejä sekä kudosten tutkiminen käsin. Henkilön yksilölliset tekijät, historia sekä liiketestit ja käsin tutkiminen määrittävät hoidettavat alueet. Hoito tapahtuu käsin kohdistuen tarpeen mukaan joko pinnalliseen tai syvään faskiaan. Pinnallista aluetta liu´utetaan laajalla otteella ja kevyesti. Syvään lihaksen päällä sijaitsevaan kerrokseen vaikutetaan voimakkaammin tuottamalla kitkaa pienemmälle alueelle jolloin saavutetaan vielä tehokkaammin muutoksia kudoksen liikkuvuuteen. Vaikeammissa kiputiloissa ja vaivoissa hoidon kokonaisvaltaisuutta voidaan vielä lisätä mm. akupunktiolla jolloin kipuun saadaan laajempi vaikutus. (https://faskiaco.fi/akupunktio-helsinki/)

Kuka?